BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink


Despre RECICLARE - nevoie, necesitate sau obligatie






Reciclarea este procesul de refolosire a diferite tipuri de resturi de materiale, cu scopul prevenirii pierderii unei cantitati de/din meterial care poate fi util, reducand in felul acesta consumul de energie care ar fi necesar pentru prelucrarea acestor materialelor in stare bruta. Reciclarea s-a gasit intotdeauna si se gaseste si se foloseste si la aceasta ora in natura. Este un ciclul al transformarii materialelor care nu permite pierderea resurselor importante.

Despre procesul de reciclare exista informatii din cele mai vechi timpuri. Deoarece resursele erau mai greu de exploatat, deseurileramase nerefolosite erau mult mai putine decat in prezent. Astfel, se reciclau nu doar deseuri de metale pretioase sau bronz, ci si resturi lemnoase si textile.

Industrializarea, mentalitatea ca resursele planetei noastre sunt inepuizabile, a inceput sa se schimbe abia in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial. Guvernele au investit in campanii de informare a opiniei publice in privinta necesitatii reciclarii metalelor. Finalizarea razboaielor nu a insemnat incetarea demersurilor de refolosire a deseurilor, ci tocmai intensificarea acestora in tarile care observasera beneficiile. Anii '70 si criza energiei au marcat o readucere in prim plan a problemelor planetei noastre si o preocupare constanta pentru resursele epuizabile.

Treptat, numeroase tari au demarat campanii de reciclare a resturilor metalice, de hartie sau carton, textile si mai tarziu produse plastice, implementand un sistem de recompensare a celor preocupati de ecologie si de sanctionare a risipitorilor. In prezent guvernele sunt implicate tot mai mult in numeroase proiecte de economisire a energiei, apei si de gestionare a resturilor de materiale periculoase.


Reciclarea a devenit un obicei national, un ritual de zi cu zi practicat de peste 100 de milioane de oameni in fiecare zi. Cu toate acestea, reciclarea in sine nu se va incheia dependența noastra de depozite si incineratoare, nici inversa epuizarea rapida a resurselor noastre naturale. Asa cum populatia lumii si consumul continua sa creasca, este clar ca ne-o modalitate sistem de extragere a resurselor de virgine pentru a face ambalaje si produse care vor fi ulterior ingropate sau arse nu este durabila. Deseurile Zeroeste un nou mod de a privi fluxul de deseuri. In loc sa vedem materialele folosite ca pe niste gunoie pe care trebuie sa le eliminam din viata noastra, deseurile sunt considerate ca resurse valoroase. O gramada de "gunoi", reprezinta oportunitatea de locuri de munca, financiare, si materii prime pentru produse noi.

Alte tari din intreaga lume si unele comunități din SUA au inceput sa evalueze si sa reproiecteze sistemele actuale de recuperare a resurselor pentru a incuraja, chiar de a crea o economie mai eficienta care are la baza materiale reciclabile prin reproiectarea produselor lor si a proceselor de productie pentru a satisface ca standardele de zero deseuri sa fie adoptate de cat mai mule tari.

Iesire din pagina



Copyright© 2012 Prof. MARIN I. GEORGETA VIRGINIA
Scoala cu clasele I-VIII CUZA VODA, judetul CALARASI ROMANIA